Auto huren Hamburg

Zoek, vergelijk & boek!

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Kosteloos annuleren
Laagsteprijsgarantie
Uw partner sinds 2004

Auto huren Hamburg

  1. Home
  2. Autohuur Hamburg

Een auto huren in Hamburg gaat gemakkelijk, snel en overzichtelijk via AutoHuren.nl. Wij tonen de voordeligste keuzes uit het brede autohuur aanbod in 125 landen & 17.000 locaties wereldwijd. Wij bieden een all-inclusive huurauto in Hamburg, tegen de laagste prijs en gegarandeerd de beste service!

Belangrijke luchthavens nabij Hamburg

Informatie over Hamburg

Autoverhuur Hamburg
Autoverhuur Hamburg

De havenstad Hamburg – in Noord-Duitsland – combineert de grootstedelijke uitstraling van Berlijn met de chique van Düsseldorf. Het is een fantastische stad voor een stedentrip waar voor iedereen iets te beleven valt. Van oude architectuur tot trendy uitgaanscentra, van exclusieve mode van dure merken tot alternatieve modeontwerpen, en van exquise gerechten tot eenvoudige, maar goede maaltijden van over de hele wereld. Het is allemaal te vinden in deze tweede stad van Duitsland.

Heel sfeervol zijn de havenpakhuizen in de Speicherstadt. Deze pakhuizen van rode baksteen staan deels in het water en zijn nu in gebruik als winkel, galerie, museum, café of restaurant. In het Speicherstadtmuseum wordt de geschiedenis van deze ‘pakhuisstad’ belicht. Hamburg dankt zijn rijkdom aan de haven. Door de opkomst van de containeroverslag werden grote delen van de oude havens overbodig. Jarenlang lagen die havens er verkommerd bij, maar er wordt inmiddels hard gewerkt aan een nieuw deel van de stad: Hafencity. Naast huizen en kantoren gaat de wijk plaats bieden aan culturele centra, waaronder het Science Center (een gedurfd ontwerp van de Nederlandse architect Rem Koolhaas) en een futuristische concerthal, de Elbphilharmonie Hamburg. Het Maritiem Museum is al klaar; u ziet er een schitterende tentoonstelling over de geschiedenis van de scheepvaart. Aan de Baakenhafen ligt een Russische onderzeeboot afgemeerd, die u kunt bezoeken.

Het is niet slechts de laatste jaren dat Hamburg verandert, het is altijd een stad geweest van vooruitgang en vernieuwing. Dat kunt u goed zien in het Hamburg Museum waar op een leuke manier de geschiedenis van de stad verteld wordt. Van de prehistorie, via het Duitse keizerrijk, de Weimarrepubliek, de nazitijd en de daaropvolgende bezetting door de Britten tot de vorming van de Bondsrepubliek en het optreden van de Beatles in Hamburg.

De twee Alstermeren zijn een bijzondere attractie in Hamburg. Welke wereldstad van formaat heeft twee van zulke grote meren in het stadshart? De Alstermeren vormen hét recreatiegebied voor de Hamburgers en dat vlak voor de deur! In de gezellige Altstadt moet u even het indrukwekkende Rathaus bezoeken. Kijk vooral naar de rijk versierde gevel, waarop niet minder dan twintig standbeelden van de keizer staan.

Sankt Pauli is de uitgaansbuurt van Hamburg met de Reeperbahn als hart. In deze wijk vindt u niet alleen cafés, bars en restaurants, maar ook theaters, nachtclubs en discotheken. Het is een vrij groot gebied en om de leukste plekjes te ontdekken kunt u het beste de (gratis) stadsgidsen van Hamburg raadplegen. In Sankt Pauli ligt ook de beroemde zondagse Fischmarkt. Voor de beste koopjes (niet alleen vis, maar ook souvenirs en werken van kunstenaars) moet u vroeg opstaan. Óf lang doorgaan in het uitgaansleven en dan tot besluit over de markt slenteren. U zult niet de enige zijn…

De oude Elbtunnel is een toeristische topattractie. Deze 426 meter lange tunnel was bij de opening in 1911 een technisch hoogstandje, waar voetgangers en voertuigen met liften 24 meter naar beneden werden gebracht. Aan de andere kant van de tunnel hebt u een prachtig uitzicht op de haven en de skyline van Hamburg.

In en rondom Hamburg

Ten zuiden van de Elbe ligt een gebied dat de Hamburgers kennen als Altes Land. Het heeft veel weg van het Nederlandse Rivierengebied met dijken, windmolens en fruitboomgaarden. Er zijn mooie fietsroutes uitgestippeld. U bereikt het Altes Land door vanuit het centrum van Hamburg met een catamaran de Elbe over te steken.

Aan de rand van dat Altes Land ligt het oude vestingstadje Stade. In de middeleeuwen was het een voorname Hanzestad, totdat het werd overvleugeld door Hamburg. Stade viel bijna een eeuw lang onder Zweeds bestuur en de huizen hebben dan ook een duidelijk Zweeds karakter.

Verder naar het zuiden komt u bij de Lüneberger Heide, vooral mooi als de heide in bloei staat. In het gebied liggen verder historische stadjes als Lüneburg en Celle, met oude kerken, kloosters en kastelen.

Er is geen gebrek aan accommodaties in Hamburg. U kunt er werkelijk alles vinden, van het goedkoopste pension voor rugzaktoeristen tot luxueuze vijfsterrenhotels. Hamburg is een populaire toeristenbestemming en verder een drukke handelsstad waar ook geregeld grote congressen en beurzen worden gehouden. Wij raden u daarom aan uw hotel van tevoren te boeken.

Parkeren

Dankzij de uitstekende doorgaande wegen is Hamburg gemakkelijk per huurauto te verkennen. Parkeren is overigens relatief duur, vooral in het stadscentrum. Om een vrije parkeerplaats te vinden in een van de parkeergarages volgt u het dynamische parkeerinformatiesysteem. Een goed alternatief is om uw huurauto te stallen op een van de P+R terreinen rond de stad. Parkeren is daar gratis en u kunt met het openbaar vervoer naar het centrum reizen.

Luchthaven

Hamburg Airport ligt acht kilometer ten noorden van het stadscentrum. De luchthaven is goed per huurauto te bereiken, tenminste als u de spitstijden vermijdt want dan zijn de wegen overvol. Het vliegveld ligt tussen twee ringwegen (R2 en R3) en vlak langs de snelweg A7 (afslag Schnelsen – Nord). Vanuit het centrum van de stad staat de route duidelijk aangegeven.