Auto huren Carcassonne

Zoek, vergelijk & boek!

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wereldwijde kortingsactie!
Kortingen tot wel 20% bij veel verschillende verhuurders. Deze actie loopt t/m 14 april - profiteer vandaag nog!
Kosteloos annuleren
Laagsteprijsgarantie
Uw partner sinds 2004

Auto huren Carcassonne

  1. Home
  2. Autohuur Carcassonne

Een auto huren in Carcassonne gaat gemakkelijk, snel en overzichtelijk via AutoHuren.nl. Wij tonen de voordeligste keuzes uit het brede autohuur aanbod in 125 landen & 17.000 locaties wereldwijd. Wij bieden een all-inclusive huurauto in Carcassonne, tegen de laagste prijs en gegarandeerd de beste service!

Informatie over Carcassonne

Autoverhuur Carcassonne
Autoverhuur Carcassonne

Carcasonne is een schitterend gerestaureerde oude stad in het zuiden van Frankrijk. De citadel (La Cité) ligt op een plateau op de rechteroever van de rivier de Aude. Het is de grootste vesting van Europa en een toeristische attractie van formaat. De stad aan de linkeroever van de Aude wordt La Bastide genoemd en de oudste delen van deze ‘nieuwe’ stad stammen uit de dertiende eeuw. Carcassonne trekt jaarlijks drie miljoen bezoekers. De oude vesting is ’s avonds fraai verlicht en elk jaar op Quatorze Juillet (14 juli, de Franse nationale feestdag) vindt er bij de burchtstad een spectaculair vuurwerk plaats.

Al in de achtste eeuw v. Chr. was er een nederzetting in de buurt van de huidige citadel, maar de eerste stenen voor die vesting werden door de Romeinen gelegd. In de vierde eeuw kreeg Carcassonne stadsmuren. De binnenste muren van de citadel dateren nog grotendeels uit die tijd. Vanwege de strategische ligging werd Carcassonne vaak aangevallen. De Visigoten veroverden de stad op de Romeinen en in de achtste eeuw werd Carcassonne geplunderd door de Moren.

Vlak bij de hoofdpoort van de vestingstad, de Porte Narbonnaise, ligt de belangrijkste bezienswaardigheid, het indrukwekkende kasteel Château Comtal.

De grootste kerk in de citadel is de Basilique St-Nazaire, waarvoor de eerste steen hoogstpersoonlijk door paus Urbanus II werd gelegd. De glas-in-loodramen van deze kerk behoren tot de mooiste en oudste van Frankrijk. Ook zijn er schitterende praalgraven. De toren van de kerk is te beklimmen en er is geen bezoeker die dat niet doet om te genieten van het uitzicht over deze historische stad en de omgeving. De rijke, en vaak roerige geschiedenis van Carcassonne wordt uit de doeken gedaan in het archeologisch museum, Dépôt Lapidaire.

De citadel is bepaald niet het enige bezienswaardige in Carcassonne. Ook de ‘nieuwe’ stad ademt historie, zoals in de gotische kathedraal Saint-Michel en de kerk Saint-Vincent. Dwaal door de pittoreske straatjes rond het hart van La Bastide, Place Carnot, waar drie keer per week een kleurrijke versmarkt wordt gehouden met daarnaast een geurige bloemenmarkt. Het Musée des Beaux-Arts heeft een mooie collectie schilderijen uit de zeventiende tot en met de negentiende eeuw. Daarnaast heeft dit museum een verzameling aardewerk, wandtapijten en kunstvoorwerpen.

In en rondom Carcassonne

Vlak bij de stad – ten zuidoosten ervan – ligt Le Parc Australien. Kangoeroes, emoes, didgeridoos en boemerangs: Australië in Frankrijk! Voor kinderen én volwassenen bijzonder leuk is de uitdagende avonturenroute door het bos – inclusief twee tokkelbanen over Le Lac de la Cavayère. Er zijn zeven tochten met verschillende moeilijkheidsgraden, dus jong en oud kan er plezier aan beleven.

Carcassonne ligt in de regio Languedoc-Roussillon en er is bijzonder veel te ontdekken: oude stadjes en kastelen, schitterend natuurschoon en niet te vergeten de vele wijngebieden. Maak een tocht in uw huurauto langs de wijngebieden van Carbadès, Corbières, Fitou, Limoux, La Malepère en Minervois. Of maak een boottocht over het Canal du Midi dat dwars door Carcassonne loopt.

Even de huurauto uit en de benen strekken? Van Carcassonne is een route uitgezet naar de abdij St Hilaire, via de fraaie Lauquet vallei. Er zijn zes etappes die u te voet, per fiets of op een paard kunt afleggen. In totaal telt deze zogeheten Pèiras e vinhas route 24 kilometer.

Parkeren

De vesting (La cité) is helemaal verkeersvrij. Bij de toegangsweg zijn grote parkeerplaatsen waar u uw huurauto veilig kunt achterlaten. Vanaf de parkeerplaatsen loopt u de heuvel op naar de Porte Narbonnaise, de hoofdpoort van de oude vesting.

Luchthaven

De luchthaven van Carcassonne heet officieel Salvaza Airport en zo staat het vliegveld ook soms op verkeersborden aangegeven. De luchthaven ligt 3 kilometer ten oosten van Carcasonne en is gemakkelijk met een huurauto bereikbaar via de snelweg A-61 (L’Autoroute des Deux Mers), afrit 23.