Auto huren Nimes

Zoek, vergelijk & boek!

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Kosteloos annuleren
Laagsteprijsgarantie
Uw partner sinds 2004

Auto huren Nimes

  1. Home
  2. Autohuur Nimes

Een auto huren in Nimes gaat gemakkelijk, snel en overzichtelijk via AutoHuren.nl. Wij tonen de voordeligste keuzes uit het brede autohuur aanbod in 125 landen & 17.000 locaties wereldwijd. Wij bieden een all-inclusive huurauto in Nimes, tegen de laagste prijs en gegarandeerd de beste service!

Informatie over Nimes

Nîmes is een van de oudste steden van West-Europa. Het Gallische dorpje groeide in de Romeinse tijd uit tot een schitterend stadje waarvan veel bewaard is gebleven. Ook de nabijheid van de Provence en de Middellandse Zee dragen bij tot de aantrekkelijkheid van Nîmes.

Een van de best bewaarde Romeinse tempels ter wereld is Maison Carrée dat aan het Forum stond, het centrum van het politieke en sociale leven onder de Romeinen. In de zeventiende eeuw waren er plannen om de tempel af te breken, maar gelukkig vonden die plannen geen doorgang. Napoleon vond Maison Carrée zo mooi dat hij er inspiratie aan ontleende voor de bouw van La Madeleine in Parijs.

Het gebouw was ook de inspiratie voor Carré d’Art, een futuristisch ontwerp van glas, staal en beton dat exact dezelfde oppervlakte afmetingen heeft als de Romeinse tempel. Slechts een deel van het gebouw is zichtbaar, want vijf van de negen verdiepingen zijn ondergronds. Het is het onderkomen voor het Museum voor Moderne Kunst (Musée d'Art Contemporain); in de overige ruimten worden wisselende exposities gehouden.

De oude stadspoort Porte d'Arles wordt ook wel de Poort van Augustus genoemd en was een onderdeel van de stadsmuren uit 15 v. Chr. Nog een deel van de stadsmuur is de Tour Magne, maar het is niet duidelijk of de toren een zegeteken was of dienst deed als uitkijktoren. Vanaf de dertig meter hoge toren hebt u een mooi uitzicht over de omgeving.

De Romeinse arena werd in de eerste of tweede eeuw gebouwd. De Romeinen hielden er hun fameuze gladiatorengevechten en andere spelen om het volk te vermaken. In de vijfde eeuw, na de val van het Romeinse Rijk, werd het verbouwd tot fort met een gracht eromheen en in de middeleeuwen, toen het met Nîmes bergafwaarts ging, was het een toevluchtsoord voor armen. In de negentiende eeuw werd Les Arènes in oude glorie gerestaureerd. Het is nog steeds in gebruik, vooral voor stierengevechten.

In het Musée du Vieux Nîmes, gevestigd in het bisschoppelijk paleis uit de zeventiende eeuw, zou je een historisch museum verwachten over de geschiedenis van de stad. Dat is niet het geval. Het museum heeft wel een historische collectie, maar dan gericht op de folklore van de streek: klederdrachten, meubels en oude ambachten. Ook is er veel aandacht voor de textielnijverheid die vroeger erg belangrijk was voor Nîmes.

In een voormalige jezuïetenkerk zijn twee musea gevestigd: op de begane grond het Musée Archéologique, met veel Romeinse beelden en gebruiksvoorwerpen en op de eerste verdieping het Musée d'Histoire Naturelle dat vooral gericht is op kunst en voorwerpen uit de voormalige Franse koloniën in Afrika en Azië.

Voor de Kelten was de bron Nemausus aan de voet van de Mont Cavalier een heiligdom voor de verering van nimfen. De Romeinen bouwden er een complex omheen, voornamelijk badhuizen. Daarvan is alleen nog de Dianatempel over, in werkelijkheid geen tempel maar een badhuis. In de achttiende eeuw werden er fraaie tuinen aangelegd rond de bron, de Jardins de la fontaine. Vroeger werd vanaf dit complex de hele stad van water voorzien, maar al gauw was de productie van de bron niet genoeg en legden de Romeinen een aquaduct aan.

In en rondom Nîmes

De beroemde Pont Du Gard ligt 20 kilometer ten noordoosten van Nîmes. Het was een onderdeel van de vijftig kilometer lange waterleiding vanaf de Eurebron bij Uzès in de Cévennes. Dit kolossale aquaduct over het Garddal is indrukwekkend, niet alleen door de afmetingen, maar vooral ook door de schitterende omgeving waarin het aquaduct ligt.

Ten zuidoosten van Nîmes ligt het uitgestrekte natuurgebied van de Camargue. Tegenwoordig vinden we deze moerassen, lagunes en zandvlaktes prachtig, maar vroeger dacht men daar anders over. Voor de lokale bevolking was het de Poort naar de Hel. De Camarque is in feite de delta van de Rhône en via die rivier wordt in het gebied zand afgezet. Maar wat de rivier afzet, neemt de zee elders terug. Daardoor is het uiterlijk van de Camarque voortdurend aan verandering onderhevig. Naast de half wilde paarden leven er veel vogels in het gebied, waaronder flamingo’s.

Parkeren

Bij Les Arènes is een grote ondergrondse parkeergarage. Meestal is er wel een plaatsje te vinden, maar mocht dat niet het geval zijn, dan verwijzen elektronische borden naar garages met vrije plaatsen. Een parkeerplaats op straat is in de nauwe straatjes van het centrum moeilijk te vinden.

Luchthaven

De luchthaven van de stad heet voluit Aéroport de Nîmes-Alès-Camargue-Cévennes en wordt voor de commerciële luchtvaart vooral gebruikt door budgetmaatschappij Ryanair. Het vliegveld ligt 20 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum en is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de Autoroute A54 (afrit 2).