• Klantbeoordelingen 8 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld

Auto huren Kraków

Alle autoverhuurders onder één dak! Vergelijk zelf de meest actuele aanbiedingen van diverse autoverhuurbedrijven en bespaar tot 60%

Voer stad, luchthaven of treinstation in
- dagen
Waarom bij ons reserveren?
 • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
 • Al 500.000+ boekingen Meer dan een half miljoen mensen gingen je voor 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
 • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Auto huren Kraków

Een auto huren in Kraków gaat gemakkelijk, snel en overzichtelijk via AutoHuren.nl. Wij tonen de voordeligste keuzes uit het brede autohuur aanbod in 140 landen & 24.000 locaties wereldwijd. Wij bieden een all-inclusive huurauto in Kraków, tegen de laagste prijs en gegarandeerd de beste service!

Populaire verhuurlocaties

Onderstaande verhuurlocaties zijn de meest populaire om een auto te huren in Kraków

Autohuur aanbiedingen in Kraków

Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Kraków

Autotype
Mini
Economy
Compact
Intermediate
Standard
Fullsize
Luxury
Stationwagon
Personenbusje
SUV

Autoverhuurbedrijven in Kraków

Hieronder staan de best beoordeelde autoverhuurbedrijven in Kraków. Vergelijk met één zoekopdracht alle beoordelingen en prijzen van deze verhuurbedrijven.

 • Alamo

  9.4 (8924)
  vanaf € 22 / dag
 • Rent a star

  9.2 (799)
  vanaf € 22 / dag
 • Kaizen Rent

  9 (9)
  vanaf € 10 / dag
 • Avis

  8.3 (6117)
  vanaf € 19 / dag
 • Europcar

  8.2 (8344)
  vanaf € 19 / dag
 • Hertz

  8.2 (7053)
  vanaf € 22 / dag
 • Budget

  8.2 (9826)
  vanaf € 18 / dag
 • MM Cars Group

  8 (54)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Carwiz rent a car

  8 (566)
  vanaf € 16 / dag
 • Keddy By Europcar

  8 (3566)
  vanaf € 18 / dag
 • Enterprise

  7.9 (2009)
  vanaf € 24 / dag
 • Sixt

  7.9 (3476)
  vanaf € 21 / dag
 • Autounion Car Rental

  7.8 (151)
  vanaf € 19 / dag
 • wheego

  7.8 (43)
  vanaf € 10 / dag
 • Your Rent

  7.7 (49)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Flexicar

  7.6 (27)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Green Motion

  7.3 (1980)
  vanaf € 16 / dag
 • Global Rent a Car

  7.3 (140)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Viaggiare Rent

  7.3 (139)
  vanaf € 14 / dag
 • Goldcar

  7.3 (5635)
  vanaf € 10 / dag
 • Thrifty

  7.1 (5634)
  vanaf € 20 / dag
 • United rent a car

  6.5 (74)
  vanaf € 13 / dag
 • ACE Rent A Car

  6.2 (16)
  vanaf € 18 / dag
 • SurPrice car rentals

  5.5 (555)
  vanaf € 14 / dag
 • Panek

  Geen beoordelingen
  vanaf € 16 / dag
 • Express Impress

  Geen beoordelingen
  vanaf € 13 / dag
 • National Car Rental

  8.2 (413)
  Geen tarieven beschikbaar
 • NÜ Car Rentals

  7.3 (20)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Go Rent

  Geen beoordelingen
  Geen tarieven beschikbaar
 • McRent

  Geen beoordelingen
  Geen tarieven beschikbaar
 • addCarRental

  8.5 (102)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Dollar Rent a Car

  8.3 (4487)
  Geen tarieven beschikbaar
 • InterRent

  6.5 (5827)
  Geen tarieven beschikbaar

Wat onze klanten zeggen

Klanten beoordelen ons met een 8/10 uit 646 beoordelingen

Wanneer een huurauto boeken in Kraków?

Autoverhuurders in en rond Kraków

Bekijk op onderstaande kaart waar je een auto kunt huren

Autoverhuur locaties in Kraków

AutoHuren.nl Kraków vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Aleja Generała Tadeusza Bora-Komorowskiego 41
Aleja Marszałka Ferdynanda Focha 1
Aleja Pokoju 67/31
Balicka 117
Balicka 1c
Bocheńska 2a
Dąbska 5
Dolina 18
Domki 14
Floriana Straszewskiego 17
Henryka Kamieńskiego 41
Josepha Conrada 63
Kapitana Mieczysława Medweckiego 79
Kupa 3
Lubicz 23
Marii Konopnickiej 33
Myślenicka 7
Nadwiślańska 6
Ogrodowa 10
Opolska 12A
Opolska 14A
Plac Bohaterów Getta 17
Podgórska 34
Półłanki 18
Powiśle 7
Przewóz 34A
Szeroka 12
Walerego Eljasza-Radzikowskiego 5A
Zakopiańska 58
Zwierzyniecka 24
Kraków Bus Station

Informatie over Kraków

Krakau heeft een architectonische en culturele rijkdom die zijn weerga niet kent in Polen. Niet verwonderlijk want Krakau was ruim vijf eeuwen lang de koninklijke hoofdstad van het land. Gelukkig bleven de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog de stad grotendeels bespaard. In 1978 werd het centrum van Krakau op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gezet. Sindsdien is er veel gedaan om de historische huizen, kerken, kapellen en paleizen te restaureren.

De middeleeuwse stadsmuur is vrijwel verdwenen; het grootste deel werd aan het begin van de negentiende eeuw afgebroken. Wat niet werd afgebroken is de Barbakan, een schitterende middeleeuwse stadspoort met drie meter dikke muren en zeven uitkijktorens. Tegenover de Barbakan staat de Florianustoren die in 1317 werd gebouwd en in de zeventiende eeuw verhoogd. Toen werd er een reliëf met de heilige Florianus toegevoegd.

De Florianuskerk uit de twaalfde eeuw staat buiten de stadsmuren en dat heeft een reden. De paus had de stoffelijke resten van de heilige Florianus aan Krakau geschonken, maar nog buiten de stad werden die plots zo zwaar dat de dragers niet verder konden. Het werd beschouwd als een teken van god en daarom werd op die plaats een kerk gebouwd.

Waar vroeger de verdedigingsgracht rond de stad lag, is nu het Planty Park. Dat park vormt een groene zone rondom de oude stad en u bent gemakkelijk twee uur kwijt als u het hele park wilt doorwandelen. In het park staat onder meer een standbeeld van de astronoom Nicolaas Copernicus die enige tijd aan de destijds beroemde universiteit van Krakau studeerde.

Het centrum van de oude stad is de Rynek Glowny, een groot vierkant plein van 200 bij 200 meter. Het wordt omringd door restaurants en bars en er worden vaak festivals, concerten en andere evenementen georganiseerd. In het midden staat de grote Lakenhal in renaissancestijl. Het was het handelscentrum van de stad. Tegenwoordig wordt er onder de gewelven een toeristenmarkt gehouden. Op de bovenste verdieping is het Nationaal Museum gevestigd met Poolse schilderkunst uit de negentiende en twintigste eeuw.

De gotische Kerk van de Heilige Maagd Maria werd in de zestiende eeuw gebouwd op de plaats waar een romaanse kerk stond. In het interieur zijn kunstwerken te zien uit verschillende periodes, waaronder het houten altaar van Wit Stwosz uit de vijftiende eeuw en muurschilderingen van Jan Matejko die in de negentiende eeuw werden aangebracht. Opvallend zijn de twee torens van verschillende hoogte. Vanaf de hoogste toren klinken elke dag om 12 uur trompetklanken die plotseling lijken af te breken. Het herinnert aan een torenwachter die in de dertiende eeuw zijn trompet greep toen hij de Tataren op de stad zag afkomen. Bij de vierde toon werd het alarmsignaal afgebroken doordat de man werd getroffen door een pijl.

De barokke Sint Pieter en Pauluskerk staat aan een pleintje bij wat wellicht het mooiste straatje van Krakau is, de Ulica Kanonicza met huizen in renaissancestijl.

Krakau heeft de grootste verzameling kunstvoorwerpen van heel Polen. Naar schatting 2,3 miljoen stukken, de meeste in musea, maar ook in kerken en kloosters. Het oudste en belangrijkste museum is het Czartoryskimuseum. Naast werken van Poolse kunstenaars, zijn er Rembrandts Barmhartige Samaritaan en Leonardo da Vinci’s Dame met de Hermelijn te zien. Verder een omvangrijke collectie Turkse wapens en ander oorlogstuig dat werd buitgemaakt tijdens de strijd om Wenen in 1683.

In en rondom Krakau

Iets buiten het centrum ligt de Wawel, de citadel van Krakau. Aan het binnenplein lagen de koninklijke appartementen. In 1595 werd het complex getroffen door brand en de koning nam daarop het besluit te verhuizen naar Warschau. Wel bleef de gotische kathedraal de koninklijke begraafplaats.

Ongeveer 15 kilometer ten noorden van Krakau ligt het Ojcowski Nationaal Park in een vallei die wordt omringd door hoge kalkrotsen. Het zijn vooral die rotsen die het park faam hebben bezorgd. Door erosie hebben die bijzondere vormen gekregen. Daarnaast komen er honderden dieren- en plantensoorten voor in dit park.

Ook niet ver van de stad, zo’n 15 kilometer ten zuidoosten van Krakau, ligt de Wieliczka zoutmijn. Het is een enorm ondergronds complex en een populaire attractie. Tientallen meters onder de grond loopt u door gangen die grotere ruimten met elkaar verbinden en waar figuren zijn uitgehouwen in het zout. Een van de ruimtes is een ondergrondse kerk, zodat de mijnwerkers tijdens hun werk de mis konden bijwonen.

Ongeveer 60 kilometer ten westen van Krakau ligt Oświęcim, beter bekend als de plaats van het voormalige nazi-concentratiekamp Auschwitz. Het is een stille getuige van een pijnlijk verleden en een museum ter nagedachtenis aan de slachtoffers die hier omkwamen in de gaskamers. In het museum worden de verschrikkingen van Auschwitz bijna voelbaar. Het opschrift boven de ingang van het kamp doet wrang aan: ‘Arbeit macht frei’.

Parkeren

Het oude centrum van de stad is grotendeels autovrij. U kunt uw auto parkeren in een van de bewaakte parkeergarages. Vlak bij het centrum liggen twee van dergelijke garages: op de plac Szczepanski en de plac swietego Ducha. Vlak na de val van het communisme waren veel wegen in en rond Krakau in erbarmelijke staat. Dat is inmiddels verleden tijd; de meeste wegen zijn uitstekend.

Luchthaven

Balice Airport is de naam van de internationale luchthaven van Krakau, 12 kilometer ten westen van het stadscentrum. Het vliegveld is met een huurauto vanuit het centrum van de stad in twintig minuten bereikbaar via de Królowej Jadwigi. Ook de snelweg A4, ten zuiden van de stad, loopt langs de luchthaven.

 1. Home
 2. Autohuur Kraków