Auto huren Brussel

Zoek, vergelijk & boek!

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wereldwijde kortingsactie!
Kortingen tot wel 20% bij veel verschillende verhuurders. Deze actie loopt t/m 14 april - profiteer vandaag nog!
Kosteloos annuleren
Laagsteprijsgarantie
Uw partner sinds 2004

Auto huren Brussel

  1. Home
  2. Autohuur Brussel

Een auto huren in Brussel gaat gemakkelijk, snel en overzichtelijk via AutoHuren.nl. Wij tonen de voordeligste keuzes uit het brede autohuur aanbod in 125 landen & 17.000 locaties wereldwijd. Wij bieden een all-inclusive huurauto in Brussel, tegen de laagste prijs en gegarandeerd de beste service!

Belangrijke luchthavens nabij Brussel

Informatie over Brussel

Autoverhuur Brussel
Autoverhuur Brussel

Brussel was toen nog een bruisende stad,
Brussel was toen oh la la en olijk.
Brussel was toen nog een ruisende stad,
Brussel en Brussel was vrij en vrolijk.

Dat zong Liesbeth List aan het begin van de jaren zeventig in de vertaling van Jacques Brel’s lied Bruxelles. Maar hoezo ‘toen’? Bruist Brussel niet meer? Is het er niet meer vrolijk en olijk? Jawel hoor, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat u er wel een beetje naar moet zoeken. Toen Brussel de hoofdstad werd van het nieuwe land België werd een groot deel van de historische binnenstad gesloopt om plaats te maken voor administratieve gebouwen, scholen en paleizen. De latere komst van de Europese Unie heeft het stadsbeeld ook bepaald geen goed gedaan. De historische kern van de stad ingekrompen tot de Grote Markt en de straten eromheen. Maar is Brussel daardoor alleen maar een saaie kantorenstad? Welnee, maak eens een stedentrip naar Brussel en ontdek dat de Belgische hoofdstad heel gezellig en levendig is.

Waar u niet naar hoeft te zoeken is de Grote Markt. Dit prachtige hart van Brussel is omgeven door historische gebouwen en gildenhuizen. Op zomerse dagen staat de markt vol met terrasjes. Daardoor wordt wellicht het zicht op de huizen u ontnomen, maar loopt u eens rond en ontdek de leuke gevelversieringen van de gildenhuizen. In het Brouwershuis is het Biermuseum gevestigd, waar u niet alleen kunt zien hoe het Belgische bier werd en wordt gebrouwen, maar uiteraard ook een lekker Belgisch biertje proeven.

Niet ver van de markt, op de hoek van de Stoofstraat (Rue de l’Etuve) en de Eikstraat (Rue de Chênes) staat het beroemdste beeldje van de stad: Manneken Pis. Het manneke heeft soms kleren aan; er zijn honderden kostuums in de maat van het plassende ventje.

De monumentale gebouwen en lanen in Brussel zijn voor een groot deel het werk van koning Leopold II. Dankzij het geld dat zijn persoonlijke kolonie Congo opbracht, kon deze koning onder meer het Koninklijk Paleis, het kasteel van Laken, de basiliek van de Koekelberg, de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken en het Jubelpark realiseren. Het Koninklijk Paleis kunt u alleen tijdens de zomermaanden bezoeken. De serres in het complex – met een collectie uiterst zeldzame planten – zijn slechts drie weken in de lente opengesteld.

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten zijn ook al een project van koning Leopold II. In het Museum voor Oude Kunst hangt werk van Vlaamse primitieven en van grote meesters als Bruegel en Rubens. Het museum is via een gang verbonden met het Museum voor Moderne Kunst. Daar ziet u werken van onder meer Rodin, Gauguin, Van Gogh, Renoir, de Smet, Magritte, Miro, Matisse en Picasso. De expositie eindigt met hedendaagse kunst.

In en rondom Brussel

Om saaie muren op te vrolijken heeft Brussel sommige van die muren verfraaid met schilderingen uit beroemde stripverhalen. Bij het Bureau voor Toerisme in het Stadhuis aan de Grote Markt kunt u een gratis routebeschrijving en plattegrond halen. Voor de ware stripliefhebbers is er ook een Stripmuseum in Brussel, aan de Zandstraat.

Tussen het Justitiepaleis en het Zuidstation ligt de volkswijk De Marollen. Op het Vossenplein is iedere dag een rommelmarkt. Mocht u daar niet vinden wat u zoekt, dan zijn er nog allerlei rommelwinkeltjes in de Blaesstraat. Tegen De Marollen aan ligt de veel sjiekere wijk De Zavel. U vindt er luxe winkels, waaronder een groot aantal antiekzaken, dure modewinkels en trendy cafés en restaurants. De blikvanger is de schitterende gotische Kerk van de Grote Zavel. In het weekend wordt er op het plein voor de kerk een antiekmarkt gehouden.

Ruim dertig kilometer ten oosten van Brussel ligt de universiteitsstad Leuven. Het aantrekkelijke historische centrum is een prachtig decor voor de vele terrassen, vooral op de Oude Markt en de Grote Markt. Bezoek ook de Sint-Pieterskerk en het vijftiende eeuwse Stadhuis. Iets verder weg, maar toch goed bereikbaar per huurauto, is Brugge, ten westen van Brussel. Wandel door de sfeervolle, nauwe straatjes van dit middeleeuwse stadje, maak een boottripje op het kanaal, of neem de paardenkoets!

In Tervuren, veertien kilometer ten oosten van Brussel, staat het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika. Het museum heeft een enorme collectie voorwerpen uit Congo: van Afrikaanse maskers en beelden tot sieraden en gebruiksvoorwerpen, zoals een grote kano.

Accommodaties zijn er in overvloed in Brussel. Van goedkope pensions en jeugdherbergen tot luxueuze hotels. Omdat Brussel een typische diplomaten- en ambtenarenstad is, zijn er ook veel zakenhotels. Tijdens de zomer en in de weekends hebben de betere hotels vaak aantrekkelijke aanbiedingen.

Parkeren

Een parkeerplaats vinden in Brussel is erg moeilijk en bovendien zijn de tarieven aan de hoge kant. Er zijn ruim twintig parkeergarages in het centrum. Via elektronische informatieborden wordt aangegeven in welke garages plaatsen vrij zijn. Op straat parkeren is moeilijk, omdat het stadsbestuur veel plaatsen heeft toegewezen aan bewoners. Een alternatief is om uw huurauto te parkeren aan de Heizel (gratis) en vervolgens per openbaar vervoer naar het centrum te reizen.

Luchthaven

De luchthaven van Brussel ligt ten noordoosten van de stad. Brussels Airport (ook vaak nog Zaventem genoemd, de oude naam) is gemakkelijk per huurauto bereikbaar. De luchthaven ligt vlak langs de rondweg R0 en de afslagen naar de luchthaven staan duidelijk aangegeven. Budgetmaatschappijen maken gebruik van Brussels South Charleroi Airport, ruim vijftig kilometer ten zuiden van de stad. Vanaf deze luchthaven kost het met een huurauto ongeveer een uur om het centrum van Brussel te bereiken.