Auto huren Dubrovnik

Zoek, vergelijk & boek!

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Kosteloos annuleren
Laagsteprijsgarantie
Uw partner sinds 2004

Auto huren Dubrovnik

  1. Home
  2. Autohuur Dubrovnik

Een auto huren in Dubrovnik gaat gemakkelijk, snel en overzichtelijk via AutoHuren.nl. Wij tonen de voordeligste keuzes uit het brede autohuur aanbod in 125 landen & 17.000 locaties wereldwijd. Wij bieden een all-inclusive huurauto in Dubrovnik, tegen de laagste prijs en gegarandeerd de beste service!

Informatie over Dubrovnik

Autoverhuur Dubrovnik
Autoverhuur Dubrovnik

Het schilderachtige Dubrovnik ligt in het uiterste zuiden van Kroatië, ingeklemd tussen het blauwe zeewater en steile rotsen. De Europese koningshuizen en andere rijke Europeanen ontdekten Dubrovnik al in de negentiende eeuw om er hun vakantie door te brengen. Wat de Britse Lord Byron de uitspraak ontlokte dat Dubrovnik de ‘Parel van de Adriatische Zee’ is. Het stadje wordt omsloten door een middeleeuwse verdedigingsmuur waarbinnen een ware schat aan gebouwen, kerken en musea is te vinden.

De hoofdpoort van de oude stad is de Pilepoort uit de vijftiende eeuw, het enige overblijfsel van het Pilefort dat hier ooit stond. Let even op het beeldje van de beschermheilige van de stad, Sint-Blasius, dat in een nis staat. Bij die poort begint de Stradùn, de hoofdstraat die dwars door Dubrovnik loopt tot aan de Plocepoort. Vroeger was dit een kanaal, maar dat werd in de twaalfde eeuw drooggelegd. Aan het begin van de straat staat een enorme drinkfontein, de Fontein van Onofrio. Al in de vijftiende eeuw werd water van een bron op 20 kilometer afstand van de stad naar Dubrovnik gebracht. Langs de Stradùn vindt u vele winkels, cafés, restaurants en bars. Verder naar het oosten komt u bij de Loza, het plein dat het centrum van het oude Dubrovnik vormt. Aan het plein staan het barokke Wachthuis, een klokkentoren uit de vijftiende eeuw en de Sint-Blasiuskerk. Die barokke kerk werd in 1715 gebouwd op de plaats waar een romaanse kerk stond die werd verwoest bij de aardbeving van 1667. De buitenkant van de Sint-Blasiuskerk is mooi versierd, maar het interieur is aan de sobere kant. Leuk is het standbeeld van Sint-Blasius die een model vasthoudt van Dubrovnik van vóór de aardbeving. Op het Lozaplein staat een tweede fontein van Onofrio, een kleinere uitvoering van de grote Onofriofontein.

Bij een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Dubrovnik, het Franciscanenklooster, is het vaak erg druk. Om de massa’s te ontlopen kunt u het beste vroeg komen. Het zuidelijke portaal en de apotheek zijn de enige overblijfselen van het oorspronkelijke klooster uit de veertiende eeuw, de rest werd gebouwd na de aardbeving van 1667. De kloostergang is niet alleen een prachtige constructie, maar biedt ook bescherming tegen de felle zomerzon. Het klooster heeft een museum, waar onder meer een schilderij van Sint-Blasius hangt. Ook wordt er uit de doeken gedaan hoe in de middeleeuwen medicijnen werden gemaakt.

Een van de weinige gebouwen in Dubrovnik die de aardbeving doorstonden is het Sponza Paleis. Het paleis, in een gemengde stijl van late gotiek en renaissance, was oorspronkelijk een douanekantoor en tolhuis. Een spreuk op de muur herinnert daar nog aan: “Als ik goederen weeg, weegt God mij”. Oftewel je mag de kluit niet belazeren, want god zal je straffen. Tegenwoordig worden er exposities gehouden en er is een klein museum gewijd aan de slachtoffers van de Joegoslavische burgeroorlog.

In het Sint-Jansfort is het Maritiem Museum gevestigd. Het geeft een mooi overzicht van de maritieme geschiedenis van Dubrovnik aan de hand van onder meer scheepsmodellen, oude zeekaarten en logboeken. In het fort is ook een klein Aquarium met het leven uit de Adriatische Zee.

Dubrovnik was vroeger een zelfstandige republiek, genaamd Ragusa, bestuurd door een rector vanuit het Rectorenpaleis. Voor die tijd was Dubrovnik behoorlijk democratisch: de rector mocht slechts voor beperkte tijd regeren en zijn paleis alleen verlaten voor officiële gelegenheden. In de zomermaanden zijn er vaak traditionele dans- en muziekvoorstellingen in het Rectorenpaleis.

De Kathedraal van Dubrovnik stamt uit het begin van de achttiende eeuw, maar op deze plek zijn restanten teruggevonden van oudere kerken uit de zevende en twaalfde eeuw. Die laatste werd – volgens de legende – gefinancierd door Richard Leeuwenhart die besloot een kerk te bouwen nadat hij bij Dubrovnik tijdens een zware storm werd gered van de verdrinkingsdood.

In en rondom Dubrovnik

Dubrovnik is een uitstekende basis om de stranden in de omgeving en de eilanden in de Adriatische Zee te verkennen. Vlak bij de stad ligt op een schiereiland het populaire Copacabana Beach. De naam is niet zomaar gekozen: bij het strand zijn vele restaurants, bars en discotheken.

Vanuit de haven kunt u in een kwartier het eilandje Lokrum bereiken. Op een Benedictijnenklooster na zijn er geen gebouwen te vinden en het eiland wordt bevolkt door pauwen. U kunt wandelingen maken over dit eiland, maar er zijn ook fietsen te huur.

Iets verder van Dubrovnik (een uur varen) ligt het langgerekte Mljet, een van de mooiste eilanden in de omgeving. Het grootste deel van Mljet is een nationaal park. Ook hier zijn fietsen (en scooters) te huur. De kleinere Elaphiti eilanden (Koloèep, Lopud en Èipan) worden steeds populairder.

Parkeren

Het oude centrum van de stad is volkomen verkeersvrij en het is dus onmogelijk daar rond te rijden. Buiten het stadscentrum is het vinden van een vrije parkeerplaats lastig. Vooral in de zomermaanden zijn de meeste parkeerplaatsen voortdurend bezet. Als u vroeg naar de oude stad komt is er meestal nog wel een plaatsje te vinden, maar hoe later u komt hoe verder van de stad u uw huurauto moet parkeren.

Luchthaven

Het vliegveld van de stad ligt twintig kilometer ten zuidoosten van Dubrovnik. Het vliegveld is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar. De hoofdweg ten oosten van de stad (Jadranska cesta) gaat over in een snelweg langs de kust die rechtstreeks naar de luchthaven leidt. De route staat duidelijk op borden aangegeven.